MTB Aurinkolasit

Hinta

No choice available on this group

MTB AURINKOLASIT

Valtaosa maastopyöräilijöistä käyttää aurinkolaseja ajaessaan. Downhilliä ja enduroa varten käytetään myös usein MTB goggleja lisäsuojaksi naamaa varten mutaa, hiekkaa ja kiviä vastaan. Meiltä löydät ison valikoiman urheilulaseja, jotka ovat tehty pyöräilyä, MTBtä ja juoksemista varten. 

Alle olemme keränneet tietoa sinulle, jotta voit valita parhaat mahdolliset lasit ajaaksesi nopeammin, mukavammin ja pidempään. Olemme arvioineet, mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa aurinkolaseja. Tietoa linsseistä, kehyksistä, istuvuudesta ja paljon muusta. Jos sinulle jää vielä kysyttävää, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mail@blacksnow.fi.

Huom: MTB aurinkolasit eivät suojaa pelkiltä auringonsäteiltä vaan ne suojaavat silmiäsi myös mudalta ja hiekalta tai mitä tahansa saattaa lentää maastosta naamallesi edessä menevien renkaista. 

KÄYTÄ URHEILUAURINKOLASEJA

Ensinnäkin haluamme mainita, että maastopyöräilyssä kannattaa aina käyttää urheiluun tarkoitettuja aurinkolaseja. Normaalien aurinkolasejen käytöstä ei ole hyötyä ja saattaa olla vaarallista, sillä normaaleissa aurinkolaseissa ei ole MTB lasejen ominaisuuksia. Tällä tarkoitamme erityisesti sitä, että normaaleissa arkikäytössä olevissa laseissa ei ole iskunkestävyyttä ja kehys istuu väljemmin naamaan. Voi olla siis vaarana, että linssi rikkoutuu jos kaadu tai kehykset pomppivat naamallasi ajon aikana.

mtb-solbriller

ISTUVUUS JA KOKO

On tärkeää, että aurinkolasit istuvat tukevasti kasvoja vasten. Olemme valinneet valikoimaamme MTB aurinkolaseja, jotka ovat suunniteltuja urheiluun. Urheiluun suunniteltut lasit on tehty niin, että ne istuvat kasvoillesi turvallisesti ja mukavasti, vaikka maasto muuttuisikin. Maastopyöräillessä sinulla on aina kypärä päässä, joten on eduksi etsiä lasit joissa on kapeammat sangat. Samalla mieti kuinka isot haluat lasejen olevan. Ohjeissamme on kerrottu enemmän kehyksistä ja hieman linsseistä. Tärkeintä on, että näkösi ei ole rajoitettu MTB lasejen takia. Laaja ja rajoittamaton näkökenttä tarjoaa parhaimmat mahdollisuudet nähdä ja vastata reittejen haasteisiin. 

LINSSI

Alle olemme listanneet tietoa lisää lasejen ominaisuuksista 

  • Vaihdettavat linssit

Kaikissa meidän MTB laseissa on vaihdettavat linssit. Kuinka nopeasti linssin voi vaihtaa ja kuinka helppoa se on riippuu täysin mallista. Useimissa laseissa se on kuitenkin todella helppoa. Linssien vaihdosta on paljon hyötyä, koska saatat ajaa monissa eri sääolosuhteissa. Esimerkiksi tummempia linssejä voit käyttää aurinkoisina päivinä ja aamulla voi ajaa läpinäkyvillä linsseillä. 

  • Iskunkestävät linssit

Silmien suojaus on hyvin tärkeä ominaisuus MTB laseissa. Myös silloin, kun kaadut. Siksi laseissasi pitäisi olla iskunkestävät linssit, jotka eivät mene rikki jos kaadut. Iskunkestävät linssit eivät koskaan mene sirpaleiksi eivätkä siksi sirpaleet uhkaa silmiäsi. Pahin, mitä voi tapahtua on, että saat loven linssiin ja joudut vaihtamaan linssit. 

  • UV-suoja

100% UV-suoja on välttämätön. Kaikki aurinkolasit tarjoavat 100% UV-suojan ja se pätee kaikkiin laadukkaisiin urheiluaurinkolaseihin. UV-suojan omaavat linssit suojaavat haitallisilta UV-säteiltä ja pitää huolen silmistäsi.

  • Fotokromaattiset linssit

Fotokromaattisilla linsseilla on se etu, etät voit tehdä pidempiä pyöräretkiä vaihtamatta linssejä sään vaihtuessa. Ne ovat myöskin eduksi, jos käytät niitä aina hyvin eri aikoina, jossa valo voi vaihdella ja haluat ajaa samat aurinkolasit päässä. Linssit ovat tyylikkäitä ja helppokäyttöisiä sekä aina voi lähteä matkaan samoilla laseilla miettimättä säätä. Fotokromaattiset linssit maksavat kuitenkin enemmän.

KEHYS

MTB aurinkolasit tulevat erilaisissa kehyksissä. Voit ajaa pienemmillä linsseillä jos valitset avoimen kehyksen, mikä tarkoittaa, että lasejen alareunassa ei ole kehystä. Se kuitenkin tarkoitaa sitä, että lasit ja linssit ovat hieman enemmän alttiita iskuille ja rikkoutumiselle. Jos valitset isommat kehykset, tyypillisesti tarvitset isommat linssit jotta kehykset eivät rajoita liikaa näkökenttääsi. Täyskehykset suojaavat hieman tehokkaammin silmiä ja naamaa. Kehysten valinta on henkilökohtainen valinta, joka riippuu paljon mitä haluat laseilta ja kuinka ne istuvat kasvoillesi. 

mtb-full-frame-solbrille

MITKÄT LINSSIT TAI LASIT SOPIVAT SINULLE PARHAITEN? 

On joitakin asioita, joita kannaattaa harkita MTB laseja ja linsseja valitessa. Suosittelemme valitsemaan Suomen metsiin ja MTB reiteille all-round tyyppiset linssit, jotka toimivat monissa eri valaistusolosuhteissa. Tummat linssit saattavat olla yhtäkkiä liian pimeät metsässä ja läpinäkyvät linssit eivät suojaa tarpeeksi kirkkaassa auringonpaisteessa. 

  • Mihin aikaan päivästä pyöräilet?

Jos ajat ensisijaisesti aamulla kun valo ei ole niin kirkas, ei ole tarvetta todella tummille linsseille. Jos ajat iltapäivällä, tummien linssejen valinta voi olla eduksi sillä valo on kirkkaampi kuin aamuisin. Jos valitset fotokromaattiset linssit sinun ei tarvitse miettiä näiden välillä. 

  • Missä pyöräilet?

Valinnassa kannattaa harkita myös sitä, missä ajat. Jos reitit ovat ensisijaisesti metsissä, missä valaistus vaihtuu kokoajan, kannattaa valita all-round linssit. All-round linssit sopivat useissa valaistuksissa. Jos ajat radoilla, jotka sijaitsevat avoimilla aluella kuten Alpeilla tai Pohjoismaiden vuoristoissa, kannattaa valita tummemmat linssit. Tummat linssit tarjoaa paremman näkyvyyden kirkasta aurinkoa vastaan. 

  • Käytätkö lasejasi muuhun urheiluun? 

Kannattaa harkita myös lasejen kehyksiä, jos harrastat muita urheilulajeja, joissa käytät laseja. MTB lasit sopivat hyvin möskin juoskuun, triathloniin, rantalentopallo ja vastaaviin. 

MTB AURINKOLASIT VAHVUUKSILLA

Jos käytät laseja vahvuuksilla, on eduksi olla myös MTB lasit, joissa on vahvuudet. Valitettavasti me Blacksnowlla emme voi auttaa sinua tässä pulmassa. Jos sinun paikallisella optikollasi on urheilulaseja, löydät varmasti heiltä lasit jotka sopivat MTB asuusi. Tiedämme, että Oakley merkillä on saatavilla laaja valikoima linssejä vahvuuksilla sekä mahdollisuus muokata linssejä. Saattaa olla hämmentävää etsiä MTB aurinkolaseja, mutta se ei ole niin sekavaa miltä se vaikuttaa. Olemme valinneet lajikohtaiset aurinkolasit, jotka sopivat maastopyöräilyyn ja antavat silmillesi varman suojan. Voit turvallisesti valita mitkä tahansa meidän malleista. Jos sinulle tulee kysyttävää MTB aurinkolaseista, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mail@blacksnow.fi.