MTB Gogglet

Filter

Kategoria

Hinta

Beetween 
and 
Näytä 1 - 4 av 4 tuotetta

MTB GOGGLET

Täydellinen ohje MTB gogglejen valintaan. Suosittelemme käyttämään goggleja, kun todella haluat haastaa itseäsi enduro tai downhill pyöräilyssä. Hyvät gogglet ovat täydellinen pari umpikypärän kanssa ja antavat paremman suojan kuin aurinkolasit. Blacksnowlta löydät valikoiman MTB goggleja, jotka ovat laadukkaita sekä turvallisia. Voit lukea alta meidän ohjeemme MTB goggleista ja mitä kannattaa ottaa huomioon niitä ostaessa. 

MITÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON?

Gogglejen valinta riippuu muutamasta eri ominaisuudesta. Tärkeintä on kuitenkin budjettisi sekä mihin käyttöön gogglet tulevat. Hyviä MTB goggleja löytyy hinnoilla, jotka sopivat kaikille. Edullisemmatkin gogglet antavat hyvän suoja silmille ja naamalle. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että valitsemalla laadukkaat MTB gogglet, saat lasit joissa on paremmat vahvemmat kehykset ja teknisesti kehittyneemmät vaihdettavat linssit. Jos et halua rajoittaa itseäsi gogglejen takia, kannattaa valita laadukkaat maastopyöräilyyn tarkoitetut semmoiset. 

Huom: Löydät pääasiassa huippuluokan MTB goggleja meidän valikoimasta, sillä nämä ovat mallit joita itse käytämme ja joita suosittelemme. 

mtb-goggles-fox

Mitkä tahansa lasit valitset tässä on muutama asia, jotka kannattaa lukea ennen MTB gogglejen ostoa:

  • Turvallisuus

Ensisijainen syy valita MTB gogglet MTB aurinkolasien sijasta on turvallisuus, varsinkin enduro ja downhill pyöräilyssä. Kiinnitä huomiota, että goggleilla on turvallisuustodistukset EU:ssa ja/tai Yhdysvalloissa. Katso turvallisuussertifioinnit alapuolelta. Kestävät, iskunkestävät kehykset, jotka eivät naarmutu ja jotka ovat särkymättömät ovat ehdottomat. 

  • ANSI Z87.1 on amerikkalainen turvallisuustodistus
  • EN 1938 on eurooppalainen turvallisuustodistus

Huom: Kaikilla suojalaseilla valikoimassamme on tarvittavat turvallisuus sertifikaatit

  • Optinen selkeys

Suuri osa turvallisuutta on, että näet selvästi linssin läpi. On useita ominaisuuksia, joilla saat parhaan mahdollisen optisen kokemuksen, jotka ovat kehitetty uusilla linssien tekniikoilla. Linssin tulee oltava narmuuntumaton sekä tehokas huurtumista estävä järjestekmä, jotta näät mahollisimman hyvin linssin läpi koko ajon. On hyvä idea valita suuret gogglet, jotka tarjoavat laajan näkökentän, jotta näet enemmän kääntämättä päätäsi. 

  • UV-suoja

Useimmat gogglet tarjoavat suoja UV-säteitä vastaan, mutta paremmat gogglet ja linssit tarjoavat täyden suojan haitallisille UV-valoille (UVA, UVB, UVC ja ”sininen valo”). Kaikissa laseissa on 100% UV-suoja. 

  • Linssi

Goggleja valitessa kannattaa aina miettiä missä valossa yleensä ajaa ja selvittää mikä linssi sopii mihinkin tarkoitukseen. Kirkkaammat linssit sopivat parhaimmin hämärässä ajoon ja taas tummat linssit parantavat kontrastia ja mukavuutta kirkkaassa valossa ajavalle. Jos ajat usein auringonnousun tai -laskun aikaan, kannattaa harkita täysin läpinäkyviä linssejä. Voit myös vaihtaa linssejä helposti goggleista sääolosuhteiden mukaan. Toinen vaihtoehto on ajaa fotokromaattisilla linsseillä, jotka muuttaa väriä riippuen valaistuksesta. 

  • Huurtumaton linssi

MTB gogglejen tärkeä tehtävä niiden ilmanvaihto. On tärkeää, että rungon ja linssin yhdistelmä on rakennettu niin, että se mahdollistaa tehokkaan ilmanvaihdon. llmavirran ollessa hyvä, lasit eivät huurru. Samalla linsissä tulisi olla huurtumisenestopinnoite, joka antaa vielä lisää suojaa huurtumiselle.

  • Istuvuus ja mukavuus

Gogglejen tulisi olla tiiviit ja mukavat päässä. Ne eivät saa olla liian suuret eikä pienet (mielummin hieman isot kuin pienet sillä liian pienet haittaa näkökenttää). Gogglejen on oltava yhteensopivat MTB kypärän kanssa. Kypäräksi suosittelemme umpikypärää. Osa joka koskettaa naamaa, tulisi olla mieluiten kosteutta siirtävää ja nopeasti kuivuvaa ”kasvovaahtoa”. Kasvovaahto kuljettaa hien pois iholta sekä pitää kasvot jäähdytettynä. 

  • Tear offs

Tear offit ovat ensisijaisesti tarkoitettu kosteisiin ja mutaisiin olosuhteisiin - ja ne ovat relevantteja jos kisaat. Tear offit ovat kertakäyttöisiä muovisuojia linsseile, jotka voit repiä irti nopeasti kun linsseissäsi on liikaa mutaa etkä nää läpi. Nämä antavat sinulle mahdollisuuden ”putsata” linssisi nopeasti ajon keskellä ja varmistavat, että sinulla on aina selkeä näkökenttä. Tear offit tulevat tyypillisesti 6-7 kerroksen seteissä. Jos käytät tear offeja, muista ostaa MTB gogglet joissa on nastat niiden pois repimiseksi. 

Toivomme, että näistä ohjeista on apua sinulle MTB goggleja valitessa. Jos kuitenkin epäröit, ota meihin yhteyttä mail@blacksnow.fi.