Umpikypärä

Filter

Hinta

Beetween 
and 
Näytä 1 - 8 av 8 tuotetta

LÖYDÄ UMPIKYPÄRÄ TÄÄLTÄ

Mikä on umpikypärä?

Umpikypärä on kaikkein suojaavin kypärä, jotka ovat suunniteltu agressiiviseen maastopyöräilyyn, jossa kaatumiset ovat osa urheilua. Suosittelemme umpikypärää varsinkin enduroon sekä downhill pyöräilyyn. Umpikypärä suojaa koko pään ja kasvot, mutta on painavampi sekä ilmanvaihto on pienempi. Jopa kevyimmät umpikypärät painavat kolme kertaa enemmän kuin tavalliset MTB kypärät. 

Huom! Monien mielestä umpikypärä päässä on vaikea hengittää ensimmäistä kertaa sillä leukasuojus rajoittaa ilman tulon suuhun ja nenään. Muutaman tunnin ajettua umpikypärällä tottuu kypärän painoon ja lämpöön, ja osaa arvostaa sen turvallisuutta.

Umpikypärä suojaa koko naaman ja pään. Ne alunperin tulevat motocross kypäristä ja parasta on ajaa MTB lasejen kanssa, kun on umpikypärä päässä. Kypärän visiirin voi säätää myöskin ja se on suunniteltu suojaamaan auringolta, sateelta ja mudalta. 

OMINAISUUDET JA TEKNOLOGIA

  • Materiaalit

Useimmat umpikypärät tehdään äärimmäisen kovasta muovista. Eri merkit käyttävät eri nimiä tuotteistaa, mutta ero ei kuitenkaan ole niin valtava. Turvallisuus riippuu myös paljon iskuja vaimentavasta vaahdosta kypärän sisäpuolella. Voit saada kuitenkin umpikypärän joka on tehty hiilestä ja se antaa sinulle parhaan suojan painoa vastaan. 

  • Ilmanvaihto 

Ilmanvaihto on aina ollut umpikypärien heikko kohta. Valmistajille on aina ollut vaikeaa tehdä tehokasta ilmanvaihtoa isoihin ja painaviin kypäriin. Teknologian kehityttyä kypäristä on tullut paljon parempia. Kaikissa meidän kypärissä on optimoitu ilmanvaihto, joko: useita tuuletusaukkoja, sisäinen ilmanvaihto tai suora ilmanvaihto. 

  • Säädettävyys

Useimpien umpikypärien kokoa ei voi säätää samalla tavalla kuten tavallisien MTB kypärien. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska kypärän pitäisi sopia päähän ”vain” otsasta ja korvien yläpuolelta. On kuitenkin selvää, että kypärän säädöstä on etua. Joko eri paksuiset täytteet tai koko säädöt, jotka löytyvät normaaleista MTB kypäristä. 

  • MIPS

MIPS teknologia on suhteellisen uutta teknologiaa, joka löytyy kaikista markkinoiden turvallisimmista MTB kypäristä. MIPS on saatavilla  MTB kypärissä sekä umpikypärissä molemmista. Se on kuin pieni lisä kypärän sisällä, joka pyörii pään mukaan. Tämä mahdollistaa pään liikkumisen normaalisti, mutta kovan iskun sattuessa kypärän hattuosa ei juurikaan liiku, vain kuori liikkuu. 

full-face-hjelm-mtb

TURVALLISUUS

Umpikypärät ovat turvallisuus sertifioituja samoilla vaatimuksilla (CPSC sekä CE EU-standardi) kuin MTB kypärät. Lisäksi ne täyttävät muitakin vaatimuksia, jotka liittyvät alamäkipyöräilyyn. Sinun tulisi huomata seuraavat sertifikaatit kun valitset enduro tai downhill umpikypärää. 

  • EN 1078
  • CPSC
  • AS/NZ 2063
  • ASTM F1952

Viimeinen sertifikaatti on erityisesti tarkoitettu niille, jotka etsivät umpikypärää agressiiviseen enduro tai downhill pyöräilyyn. Meiltä löydät rajoitetu, mutta hyvin pätevän valikoiman umpikypärille. Olemme valinneet parhaat kypärät yksittäisiltä merkeiltä, joista voit helposti löytää itsellesi sopivan. Jos epäröit päätöstäsi tai sinulla on kysyttävää kypäristä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Asiakaspalvelumme vastaa nopeasti ja perusteellisesti sinulle 12 tunnin sisällä mutta tyypillisesti nopeammin. Laita meille viestiä osoitteeseen mail@blacksnow.fi.