MTB Takit

Filter

Kategoria

Sukupuoli

Hinta

Beetween 
and 

Hengittävyys

Materiaali

Näytä 1 - 6 av 6 tuotetta

MTB Takit

Täältä löydät laajan valikoiman MTB takkeja. Nämä takit suojaavat tehokkaasti tuulelta ja sateelta. Samalla takit ovat todella hengittäviä, joten voit ajaa kovaa välittämättä säästä. Takit voi yleensä pakata hyvin pieneksi, jotta ne mahtuvat aina mukaasi. Yhteistä kaikilla MTB takeilla on, että ne ovat valmistettu teknisistä materiaaleista. Tekniset materiaalit takaa sen, että takin paino on minimissään ja että ne hylkivät vettä mahdollisimman tehokkaasti. Löydät laajan valikoiman meiltä POCilta ja Fox Racingilta. 

Haluamme auttaa sinua oikean MTB takin valinnassa, koska takki ei ole pieni investointi. Siksi haluamme olla varmoja, että saat oikean takin. Joka takin kohdalla on koko-opas, jonka avulla voit löytää oman kokosi. Mitä pyöräilyyn tulee, valitse mieluummin pienempi koko. Takin pitää istua niin, ettei se ole liiallinen ilmanvastus. 

OPAS MTB TAKIN VALITSEMISEEN

ISTUVUUS

MTB takit takaavat paremman suojan mudalle, vedelle, hiekalle ja roiskeille. Takkien selkäosa on hieman pidempi, mutta se istuu silti hyvin, sillä pyöräillessä nojaat eteenpäin tankoa päin. MTB takit ovat yleensä hieman löysempiä kuin maantiepyörätakit, mutta suosittelemme silti, että otat silti istuvan takin. Ajaessa maastopyörää et tarvitse löysää ja isoa takkia. Huomaa kuitenkin, että jos ajat enduroa tai downhilliä, ota isompi takki suojia varten. 

Vihje: Kun mittaat kehon uutta takkia varten, kiinnitä huomiota suojiin. Jos käytät aina selkäpanssaria ajaessa, mittaa keho selkäpanssari päällä. 

TASKUT

Taskut voi olla eduksi takissa kun olet ajamassa, jotta saat tärkeimmät tavarat mukaasi kuten avaimet, luottokortit ja puhelimen. Emme kuitenkaan ajattele, että ne ovat välttämättömät. Meillä on yleensä mukana reppu mäessä kun lähdemme ajamaan. Reppuun mahtuu kaikki tärkeimmät tavarat, joten et välttämättä tarvitse taskuja takkiin. Jos siis haluat pelkistetyn takin, jonka saa pieneen tilaan ja se ei paina mitään, valitse taskuton takki. 

MATERIAALIT

Tässä vaiheessa asiat alkaa mutkistua, mutta ei siksi, että materiaalit olisivat rakettitiedettä. Eri merkit kutsuvat tuotteitaan ja materiaalejaan hieman eri nimillä, erottuaakseen kilpailijoistaan. Pohjimmiltaan kuitenkin kaikki takit ovat tehty eri muunnelmista polyesteriä, lycraa, nylonia tai muita synteettisiä materiaaleja, tuulen-/sateensuojalla tai ilman. Tärkein asia MTB takkia valitessa on huomata vedenpitävyyden ja hengittävyyden tasapaino.

Et voi saada kaikkea, mutta ennen ostoa kannattaa ajatella mihin tarkoitukseen takkisi on tulossa. Jotkin takeista ovat enemmän tuulitakkeja ja osa on erityisesti vedenkestäviä ilman mitään hengittävyyttä. Hyvä välimuoto MTB takista tarjoaa tasapainon hengittävyyden ja vedenkestävyyden välillä. Esimerkiksi XC pyöräilyssä on tärkeää nämä piirteet. Materiaalejen sekoituksesta on tullut enemmän yleistä: etuosa eristää lämpöä, selkäosa on hengittävämpi ja hihat venyvät ja joustavat.

mtb-jakke-regn

TUULENPITÄVYYS

Suurin osa tykkää ajaa kevyellä takilla, jonka voi pakata pieneksi ja heittää takataskuun. Varsinkin silloin kun et tiedä sataako vai ei. Suurin osa tuulenpitävistä takeista pitävät myös lämpöä hyvin.

VEDENKESTÄVYYS/HENGITTÄVYYS

Yhdistelmiä vedenkestävyydelle/hengittävyydelle MTB takeissa on monia. Periaattessa nyrkkisääntönä on, että mitä hengittävämpi takki on, sitä vähemmän vedenpitävä se on ja päinvastoin. Toinen nyrkkisääntö on, että tekniset materiaalit ovat kalliimpia ja yksinkertaiset materiaalit halvempia. Saat siis mitä maksat. Täysi vedenkestävyys takissa tarkoittaa sitä, että saumat ovat teipattu tai hitsattu, joka vaikuttaa siten kestävyyteen sekä vedenkestävyyteen. Hitsatut saumat ovat parhaat ja kestää vettä parhaiten. 

PAINO

Pyöräillessä on tärkeää ajatella painoa. High-tech takit ovat ohuimpia ja kevyimpiä mahdollisia materiaaleja. Voit tarkistaa myös painon puristamalla takin mahdollisimman pieneksi. Jos saat takin pakattua yhteen ja mahdutettua taskuusi, sinun tulisi saada kannettua se myös huolehtimatta painosta. Ohuemmat takit ovat kevyempiä ja antavat hyvän tuulensuojan mutta vedenkestävyys on niissä heikompi. MTB takin valinta riippuu siitä, mihin sitä käytät.

TUULETUS

Tuuletus on tärkeää, varsinkin silloin kun takki on vähemmän hengittävä. Takissa olisi hyvä olla ominaisuus, jolla voit lisätä ilmanvaihtoa. Oli se selästä, kainaloista, taskujen läpi tai avaaamalla vetoketju. 

HUPPU

Takki hupulla vai ilman on täysin makuasia. Jos valitsen hupulla varustetun takin otathan huomioon, että huppu on riittävän iso, jotta sen voi vetää kypärän päälle. Muuten huppua ei voi oikeastaan käyttää mihinkään muuhun. Huppu on tehokas tapa pitää pää lämpimänä ja suojata ankarilta sääoloilta. Samalla huppu voi olla erittäin ärsyttävä ja äänekäs ominaisuus ajaessa kovaa alamäkeä tai pitkää suoraa. Jos ajat huonolla ja tuulisella säällä huppu voi olla kätevä ominaisuus, mutta jos ajat aurinkoisella säällä tai kevyessä sateessa, huppu ei ole välttämätön. 

TAKKI ON KUORIKERROS

MTB takki on ensisijaisesti tarkoitettu pitämään sinut kuivana ja suojassa tuulelta, jotka voivat nopeasti haihduttaa lämmön yläkropastasi. Lämpö ja eristys tapahtuu kerraston ja MTB pitkähihaisten avulla.  

Toivomme, että olet saanut tarpeeksi tietoa takkejen ominaisuuksista ja tekniikasta meidän ohjeistamme. Jos sinulle jää kuitenkin kysyttävää vielä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mail@blacksnow.fi. Vastaamme aina nopeasti ja perinpohjaisesti.